Liselerde Sınav Uygulamaları Düzenlemesi

Liselerde Sınav Uygulamaları Düzenlemesi

Milli Eğitim Bakanlığımızca resmî ve özel ortaöğretim kurumlarındaki sınav uygulamalarının salgın tedbirleri doğrultusunda yeniden düzenlenmesi kararlaştırılmış ve bu kapsamda 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci ve ikinci dönemine ilişkin sınavların 12. sınıflarda tamamlanmış; hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıfların önemli bir kısmında ise sınavların yapılmış olması hususları göz önünde bulundurularak ölçme ve değerlendirme uygulama ve süreçleri yeniden düzenlenmiştir.

 

15.05.2021 818

Değerli Velimiz, Sevgili Öğrencimiz,

Sizleri ikinci dönem sınav uygulamaları ile ilgili bilgilendirmek isteriz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 11 Mayıs 2021 tarihinde Liselerde ikinci dönem sınav uygulamalarının yeniden düzenlendiği basın açıklaması ile duyurulmuştur.

*Sınavlara katılmak istemeyen öğrencilerimizin velilerinin bu taleplerini içeren dilekçelerini en geç 21 Mayıs 2021 Cuma gününe kadar müdürlüğümüze elden iletmiş olmaları gerekir.

*İkinci dönem sınavlarına girmek isteyen öğrencilerin ise 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı sonuna ilişkin iş ve işlemleri, sınavlarla birlikte diğer ölçme ve değerlendirme uygulamaları değerlendirmeye alınarak tamamlanacaktır.

Detaylı bilgilendirme yazısı ve sınava katılmak istemeyen öğrenciler için dilekçe aşağıdadır.

Bilgilendirme yazısı ve dilekçe için TIKLAYINIZ