2018-1-TR01-1-049063 numaralı ve "Bizim Çocuklar İçin Yeni Umutlar" isimli projemiz

2018-1-TR01-1-049063 numaralı ve "Bizim Çocuklar İçin Yeni Umutlar" isimli  projemiz

21.11.2022 122

               Okulumuzun, 2018 Teklif çağrısı döneminde Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında hazırlayıp başvurusunu yaptığı 2018-1-TR01-KA101-049063 numaralı ve "Bizim Çocuklar İçin Yeni Umutlar" isimli  projemiz kabul edilmiş olup hibe almaya hak kazanmıştır.

Proje kapsamında;

Profesyonel yaşam içinde olan öğretmenlerin kaynaştırma yoluyla eğitimin farklı unsurlarına ilişkin sürekli olarak güncel bilgi ve becerilerle donatılmaları, kaynaştırma yoluyla eğitimin Avrupa' daki uygulamalarını yerinde görerek deneyim kazandırmayı, bu konudaki ortak çalışmaların uygulama ağırlıklı olması ve öğretmenlerin ve okulların gereksinimleri doğrultusunda yapılandırılması hedeflenmektedir.

Etkili bir kaynaştırma eğitimi verilebilmesi için öğretmenler kilit bir role sahiptir. Kaynaştırma / bütünleştirmenin başarıyla uygulandığı ülkelerde, eğitim sisteminde elde edilen başarının temelinde ileri derecede yetkin ve yüksek motivasyona sahip öğretmenlerin olduğu görülmektedir.

Proje sahibi Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesidir ve projenin AB tarafından finanse edilen bütçesi 38.997,00 Avro'dur. Projemiz 2019 Ocak ayında başlayacaktır. İngiltere, İspanya, Portekiz, Polonya ve Finlandiya'da öğretmenlerimiz eğitim faaliyetlerine katılacaklardır.

Okulumuz öğretmenleri aldıkları eğitimlerle, kaynaştırma yoluyla eğitimin farklı unsurlarına ilişkin sürekli olarak güncel bilgi ve becerilerle donatılacaklar, sınıflarında özel gereksinimli öğrenciler bulunan öğretmenlerimiz; yükümlülükleri, özel gereksinimli ve diğer öğrencilerle ne tür uygulamalar gerçekleştirebilecekleri, kimlerle işbirliği yapabilecekleri, nereden danışmanlık alabilecekleri ve velilerle nasıl bir işbirliği içinde çalışmaları gerektiği konularında Avrupa standartlarını yakalayabileceklerdir. Ülkemizin geleceği olan öğrencilerimiz daha güncel ve yüksek standartlarda eğitim görebileceklerdir.

Kazanılan bilgi ve deneyim, hizmet içi faaliyetler , il/ilçe zümre toplantıları vb. eğitimci toplantı / programlarında yereldeki diğer eğitimciler ve eğitim kurumları ile de paylaşılacaktır. Yurt dışındaki farklı eğitim kurumları ve farklı eğitimcilerle oluşturulacak bağ ile kurumumuzun uluslararası alanda ilerlemesi sağlanacaktır.

 

Dolayısıyla okulumuzun kalitesindeki artış beraberinde daha kaliteli  eğitimi getirecektir.