Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi

02.04.2024 23

Proje Türü    : Merkezi Bütçe (Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı/Instrument for Pre-

Accession Assistance- IPA)

Proje Adı       : Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve

Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Teknik Yardım Projesi

Koordinatör  : Milli Eğitim Bakanlığı

Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı 2014-2020 dönemi (IPA II) kapsamında  uygulanan Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması yoluyla Mesleki veTeknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Operasyonu; Operasyon Faydalancısı olan Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü,  Program Otoritesi ve Sözleşme Makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı ile fon sağlayıcı olan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu işbirliği ile yürütülmektedir.

Operasyonun Teknik Yardım bileşeni faaliyetleri 1 Mart 2021 tarihinde başlamıştır. Teknik Yardım Projesinin iş tanımında belirtilen faaliyetler iş takvimine göre ilerlemektedir.

Projenin Amacı:

Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin;

• Öğretmen ve idarecilerin eğitimi,

• Öğrenim ortamlarının iyileştirilmesi,

• Öğrenciler için mesleki ve teknik eğitimin cazip bir seçenek haline getirilmesi,

• Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerini kurarak okullar, sosyal ortaklar ve özel sektör arasındaki işbirliğinin artırılması yoluyla bilgi beceri ve yetkinliklerin EQARF ve EQAVET ile uyumlu olarak geliştirerek iyileştirilmesidir.