2022 KA2 The Usage of Multipurpose Tasks in Maritime

The Usage of Multipurpose Tasks in Maritime

21.11.2022 372

UMTMS Projesi 

 

Proje Türü    :2022 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar

Proje Adı       : The Usage of Multipurpose Tasks in Maritime

Proje No        : 2022-1-TR01-KA220-VET-000089562

Proje Bütçesi : 250.000€

Proje Süresi   : 2 Yıl

Koordinatör  :Gölcük Şehit Volkan Tantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Türkiye

Proje Ortakları:

·      Nikola Vaptsarov Naval Academy - Bulgaristan

·      Sea Teach S.L. - İspanya

·      LudusXR Aps  - Danimarka

·      Sveuciliste U Rijeci - Hırvatistan

·      Second Epal Neas Ionias - Yunanistan

·      Limon Teknoloji Yazılım ve Donanım Tic.Ltd.Şti. -Türkiye

 

Proje Özeti:

 

Küresel ekonomik gelişim dünya ticaretini hızla geliştirmektedir. Dünya ticaretinin çok önemli bir kısmı deniz yolu ile gerçekleştirilmekte, dünya ve deniz ticaretindeki gelişmeler birbirine paralel gitmektedir. Ülke ekonomileri giderek artan bir biçimde etkin bir deniz ulaşımına bağımlı olmaktadır. Bu durum ülkelerin deniz ticaret filolarını güçlendirmeye yönlendirmekte ve bu alanda yetişmiş insan gücü açığı meydana getirmektedir. Özellikle gemi makinaları ve bakımı, yüksek maliyetleri ve uzmanlık gerektiren iş gücü gereksinimi nedeniyle bu alanda en çok istihdam açığı bulunan bölüm olmaktadır. Geminin kalbi noktasında olan ve meydana gelen arızaların gemi rotasında meydana getireceği gecikmeler ve bundan kaynaklı ödenen yüksek tazminatlar bu alanı oldukça değerli kılmaktadır.

 

Gemi makinaları alanındaki iş gücü ihtiyacını karşılama ; bu alanlara yönelik eğitim yatırımları ve gemi makinaları alanında yetişen öğrencilere verilecek yetkin bir eğitim ile mümkün olacaktır.

 

Mesleki eğitim veren okullarda öğrenim gören çocuklar için daha aktif rol almalarını sağlayacak çevrimiçi kaynaklar sunulmalıdır. Proje ortaklarımız tarafından gerçek zamanlı interaktif bir laboratuvar simülasyon programı geliştirilecektir. Bu programda uygulama simülasyonu, teoriler, prosedürler ve öğrenci gözlemlerinin not alınabileceği alanlar bulunmaktadır. Simülasyon ortak atölye materyallerini içerecektir.

 

Denizcilik sektörünün gemi makinaları alanında oluşturulacak dijital eğitim içerikleri ile mesleki eğitimin uzaktan eğitim modellerinde sürdürülebilirliğini sağlanacak, koçluk desteği sağlanabilecek, ders içi deney ve uygulamalı projeler gibi etkileşimli bir ortam oluşturulabilecek, bireysel izleme ile başarı arttırılacak ve uzaktan mesleki eğitimde öğrenci merkezli bir eğitim süreci sağlanabilecektir. Bu kapsamda yapılan ihtiyaç analizleri doğrultusunda denizicilik sektörü / gemi makinaları alanı öğrencileri hedef kitlemiz olarak belirlenmiştir. Elde edilecek eğitim içeriği dijital dönüşüm hazırlığı olacak ve bu alandaki eğitimler gemi makinaları kontrolü ve önleyici bakım hizmetleri noktasında büyük katkılar sunacaktır