Rail Interlocking System Simulation Projesi (2023)

Rail Interlocking System Simulation Projesi

02.04.2024 28

Proje Türü    :2023 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar

Proje Adı       : Rail Interlocking System Simulation

Proje No        : 2023-1-TR01-KA220-VET-000157139

Proje Bütçesi: 250.000€

Proje Süresi   : 2 Yıl

Koordinatör  :Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü - Türkiye

·         Gölcük Şehit Volkan Tantürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - Türkiye

·         Çınarlı Mesleki ve Teknik aandolu Lisesi - Türkiyw

·         LudusXR Aps  - Danimarka

·         Zagreb Üniversitesi - Hırvatistan

·         AZD Prague – Çek Cumhuriyeti

·         Fondazıone Its Antonıo Cuccovıllo - İtalya

Proje Özeti:

Demiryolu yönetim ve bakım sistemlerinde maliyetlerin yüksek olması ve uzmanlaşmış işgücüne ihtiyaç duyulması nedeniyle bu alanda istihdam açığı bulunmaktadır. Bu alanda oluşturulmuş özel bir dijital eğitim materyali bulunmamaktadır. Elde edilecek eğitim içeriği dijital dönüşüm hazırlığı olacak olup, bu alandaki eğitimler sinyalizasyon sistemlerinin kontrol ve bakımına büyük katkı sağlayacak ve MEÖ'nün dijital olarak desteklenmesi gereken uygulamalı eğitim kısmını geliştirecektir.

Projemiz ile raylı sistemler sinyalizasyon sistemleri konularını içeren dijital eğitim materyali grubu oluşturulacaktır. Oluşturulacak yapı içerisinde raylı sistemler alanında eğitim simülasyonu hazırlanarak, bu simülasyon eğitimlerinde kullanılacak eğitim senaryoları oluşturularak ve bu sistemin tamamının LMS destekli eğitim platformuna yerleştirilmesiyle öğrenci takip ve değerlendirme sistemi oluşturulacaktır.

Raylı sistemler alanında oluşturulacak dijital eğitim içerikleri ile uzaktan eğitim modellerinde mesleki eğitimin sürdürülebilirliği sağlanacak, sınıf deneyleri ve uygulamalı projeler gibi interaktif bir ortam oluşturulacak, bireysel izleme sayesinde başarı artırılacaktır. Eğitim platformuna aktarılacak ve uzaktan mesleki eğitimde öğrenci merkezli bir eğitim süreci sağlanacaktır.