Sailing to Europe 2020-1-TR01-KA116-084605

Mesleki Eğitimde en Yüksek Bütçeli Proje Bizim

Sailing to Europe 2020-1-TR01-KA116-084605 

21.11.2022 194

Mesleki Eğitim Hareketliliği Akreditasyon Belgesi, belge sahiplerine 2020 Erasmus+ genel teklif çağrısı itibariyle Erasmus+ Ana Eylem 1 Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel hareketliliğine daha basit bir şekilde başvuru yapma hakkını sağlamaktadır. Ülkemizde 10 Avrupa çapında ise 150 okulun sahip olduğu bu belge ile öğrencilerimiz  yurtdışında uzun süreli (3-12 ay) staj yapma, öğretmenlerimiz ise yurtdışındaki eğitim kurumlarında öğretici olarak görev alma fırsatı yakaladı. Akreditasyon belgesi kapsamında sunulan staj fırsatları için ulusal ajansımız herhangi bir bütçe kısıtlaması olmadan okulunuza destek vermektedir. Bu kapsamda bir çok yabancı öğrenci de ilçemizde staja gelecek, okulumuzdaki eğitim programlarına katılacaktır. Yurtdışı eğitim kurumlarındaki öğretmenler okulumuza misafir eğitim görevlisi olarak gelip öğrencilerimize ders vereceklerdir. Okulunuz VET Mobility Charter belgesini kazanabilmek adına birçok Avrupa Birliği projesi gerçekleştirmiş, yoğun ve başarılı bir proje sürecinden geçmiştir.

 

2020 yılı teklif çağrısı dönemi Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti (KA102 ve KA116) kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlanmıştır. Ulusal Ajans başkanlığına sunulan 2080 adet proje teklifinden uygunluk kriterlerini taşıyanlar içerik değerlendirmesine alınmış ve bağımsız dış uzmanlar tarafından değerlendirilmiştir. İçerik değerlendirmesi sonucunda ve mevcut bütçe imkanları çerçevesinde, 383 adet proje teklifi hibe desteği almaya hak kazanmış, 19 adet proje teklifi yedek olarak belirlenmiştir. Ayrıca, Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2020 yılı teklif çağrısı döneminde 10 adet Mesleki Eğitim Akreditasyon Belgesi ile Öğrenici ve Personel Hareketliliği (KA116) başvurusu kabul edilmiştir.

 

Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 340.921€ rekor bir bütçe ile projesi hibe almaya hak kazanmıştır. Akreditasyon belgesine sahip olup projesi kabul edilen kurumlar içerisinde en yüksek bütçeli proje bu yıl Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ait olmuştur.

 

Proje kapsamında 33 öğrenci ErasmusPro(uzun dönem 90-180 gün staj) 16 öğrenci ise kısa dönemli(30gün) süreyle yurtdışı stajı göreceklerdir. Öğrencilerin staj görecekleri ülkeler arasında; İspanya, Almanya, Polonya, Hollanda, Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve İtalya yer almaktadır.