YENİLENEBİLİR ENERJİ PROJESİ (2023)

YENİLENEBİLİR ENERJİ PROJESİ

02.04.2024 38

Proje Türü          :Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar

Proje Adı             :RENEWABLE ENERGY, RENEWABLE EARTH

Proje No              : 2023-1-PT-01-KA220-VET-000155737

Proje Bütçesi       : 250.000€

Kurum Bütçesi    :   36.240€

Proje Süresi         : 2 Yıl

Koordinatör        :Epromat - Portekiz

·        Epromat-Escola Professııonal Matosınhos - Portugal

·        Instıtuto Politecnico Da Guarda -Portugal

·        Migual Altuna - Spain

·        Gölcük Şehit Volkan Tantürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi - Turkiye

·        Gretb- Ireland

·        Ludusxr- Denmark

·        Limon Company-Turkiye

PROJENİN ÖZETİ

Proje ortaklarımız tarafından elektrik/elektronik, yenilenebilir enerji ve  otomasyon alanlarını kapsayacak gerçek zamanlı interaktif laboratuvar simülasyon programı geliştirilecektir. Öğrencilere uygulamaya ilişkin süreç adımları ve teoriler verilerek senaryoda belirtilen arızaların onarılması istenecektir. Rüzgar tribünlerinin ve güneş enerji tarlalarının simüle edileceği oyun tabanlı bir öğreneme ortamının oluşturulması amaçlanmıştır.

Öğrenciler bu süreç adımlarını takip ederek uygulamayı interaktif olarak gerçekleştirebilecek ve programda ayrılan yere gözlemlerini not edebileceklerdir. Bu sayede öğrenciler atölye materyallerini ve uygulama prosedürünü adım adım takip ederek gerçeğe yakın bir atölye deneyimi yaşayabileceklerdir. Aynı zamanda atölye ortamında oluşabilecek tehlikeler ve malzeme israfının da önüne geçilmesi amaçlanmakta böylece “green deal” hedefleri doğrultusunda sürdürülebilir mesleki eğitim çalışmalarına katkı sunulması planlanmaktadır.