Vet To Stop Deforestation Projesi (2023)

Vet To Stop Deforestation Projesi

12. Fundacıon Unıversıtarıa San Antonıo - Spain

13. Lycée Techınıque Chrıst Roı De Mushasha - Burundi

Proje Özeti:

ORMANSIZLAŞMAYI DURDURMAK İÇİN VET (V2SDF) projesi, Burundi'deki mesleki eğitimin ülkenin çevresel sürdürülebilirlik stratejilerine yanıt verme kapasitesini geliştirmeyi amaçlıyor.

Burundi'nin yüzleşmek zorunda olduğu en büyük çevre sorunlarından biri, büyük ölçüde yemek pişirmek için mümkün olan tek yakıt olarak yakacak odun veya kömürün kullanılmasından kaynaklanan ormansızlaşmadır.

V2SDF projesi ile Güneş Pişirici İmalatı (SCM) konusunda profesyonel bir eğitim kursu tasarlanacak, Burundi'den Mesleki Eğitim ve Öğretim öğretmenlerini eğitilecek, destekleyici öğretim materyalleri geliştirilecek ve kursun uygulanması için uygun bir atölye modeli tasarlanacaktır.

Bu projenin beklenen orta vadeli etkisi, Burundi işgücü piyasasına, ülkeye güneş enerjisiyle çalışan ocaklar tedarik edecek teknisyenlerin sağlanması, böylece Burundili ailelerin yemek pişirmek için kullandığı odun ve kömür miktarının azaltılması ve aynı zamanda yerel istihdamın artırılmasıdır.

Beklenen uzun vadeli etki, güneşi yemek pişirmek için normal bir enerji kaynağı olarak kullanmak ve böylece ormansızlaşmayı azaltmaktır.

Proje, Burundi, İspanya ve Türkiye'deki Mesleki Eğitim ve Öğretim okullarını, Castilla y León (İspanya) ve Burundi Mesleki Eğitim ve Öğretim genel müdürlüklerini, bir Burundi devlet istihdam kurumu ve bir Burundi şirketi ile bağlı kuruluş olarak hareket eden bir İspanyol şirketini kapsayacaktır. Proje aynı zamanda birçok üniversite ve şirket tarafından da ortak olarak desteklenmektedir.

Son olarak, projenin Burundi Milli Eğitim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı'nın Güneş Pişiricileri İmalatı dersini mesleki eğitim kurslarının ulusal kataloğuna dahil etme taahhüdünde bulunduğunu vurgulamak gerekir.